Onnistunut Futsal kausi ohi- TamFu pronssille.

24.04.2020

Futsal kausi paketissa

Futsal kausi 2019-2020 KKI45 sarjassa jää historiaan. Kausi keskeytyi harmillisesti koronan vuoksi ja muutama peli jäi pelaamattakin. Kaiken kaikkeaan kaudesta jäi kuitenkin hyvin positiivinen maku. Kauden alussa tavoitteeksi asetettiin jokavuotisen viimeisen sijan parantaminen, ja muutaman uuden pelaajan (Hossi, Argillander ja Laine), sekä uusitun taktiikan myötä siihen olikin oivat edellytykset.


Vaikka kausi sisälsi useampia hyviä pelejä, mieleen painuvimpia oli varmasti 4-2 voitto TPV:stä, sekä muutamalla vaihtomiehellä saadut 1 voitto TP-49:stä ja tasapeli TPV:tä vastaan. Kauden aikana kuului jopa kommenttia, että TamFulaiset on alkaneet pelaamaan Futsalia. Tämä lämmittää varmasti varsinkin valmennusjohdon mieltä.

Sarjan parhaan maalivahdin Timo "Timppa"Wiikin torjunnat ja uuden taktiikan luoma tasapaino hyökkäyksen ja puolustuksen välillä olivatkin pääasialliset syyt loistokauteen. Puolustuksessa oltiin uhrautuvaisia ja hyökkäys päässä tehojakin löytyi, mutta kärkimiesten pitää vielä oppia tekemään maaleja joka pelissä eikä nakutella kaikkia häkkejä yhdessä pelissä.

Mustimpia hetkiä oli tappio SorPalle, peli johon kerrankin lähdettiin ennakkosuosikkina. Ennakkosuosikin viitta oli nyky Tamfulaisille vielä vieras, koska niin sanotusti turpaan tuli 0-1. Hyvää oppia kuitenkin siitä, että kaikki pelit pitää pelata sata lasissa eikä sarjassa ole helppoja pelejä.

Myös muutama ikävä loukkaantuminen tapahtui kauden aikana mutta ikämies urheilussa ne on valitettavasti arkipäivää.

Maalisuhde pysyi plussa eli oli 29-23 ja pisteitä 14 kpl joilla lohkesi kunniakas kolmas (3.) sija.

Sarjan maalipörssissä Mika "El-Pugi" Pikkusaari 9.osumalla (4.sija) hätyytteli jo sarjan kärkitykkejä, ja Jani "Argi" Argillander 6. (6.sija), Petri "Jazzi" Tenhunen 5. (8.sija), täydensivät Tamfulaisten näkymistä pörssin kärkisijoilla.

Taustalla TamFun hallitus Rajasalon Peten johdolla on työstänyt mm. uusien peliasujen hankintaa jotka ovatkin jo matkalla Tampereelle. Oma toimista harjoittelua kesää varten on tehty suhteellisen ahkerasti, joten valmennusjohdolla on käsissään varmasti nälkäinen ja iskukykyinen joukkue tuleviin koitoksiin.

Tulevana kesänä TamFu nähdään kolmessa eri ikäluokassa eli P17, KKI 45 ja KII 55, kaikkiin ikäluokkiin mahtuu uusia pelaajia mukaan joten rohkeasti sekaan vaan.

Toivottavasti kohta päästään pelailemaan ja tsemppiä kaikille.